Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka.
W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.
W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut. Odcedź i obierz.
Do podsmażonych warzyw dodaj zielony groszek lub fasolkę szparagową oraz bób. Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.